Select Page

Iets wat ervoor kan zorgen dat diëten moeilijk is, is het hebben van een onrealistisch doel als het gaat om gewichtsverlies. Veel mensen die zich verdiepen in het ketogene dieet zien de ongelofelijke transformaties die andere mensen ondergaan. Dit zorgt vaak voor inspiratie, motivatie en hoop.

Maar, wat mensen niet zien, zijn de struggels en moeilijkheden waar mensen tijdens de transformatie mee moeten omgaan. In bijna alles wat er te lezen is over het ketogene dieet, gaat het over het snelle gewichtsverlies.  Dus de meeste mensen denken dat zij iets verkeerds doen als dit niet gebeurd.

Als het je doel is om gewicht te verliezen en het eraf te houden is het een advies om te hoge verwachtingen te hebben. Je kan teleurgesteld zijn als je in een week niet meer dan 1 kilo af bent gevallen door keto, maar dat wil niet zeggen dat je iets verkeerd doet. Iedereen is nou eenmaal anders en ieder lichaam heft weer andere behoeftes qua voeding.