Hallo allemaal,

Ik voelde mij vandaag al een stuk beter dan de afgelopen dagen. Ik werd energieker wakker. Normaal gesproken druk ik een paar keer de snooze- knop in en blijf ik nog even liggen, maar vandaag had ik daar geen behoefte aan. Ik merkte dat ik tijdens mijn werkdag ook meer energie had. Mijn ketose waarden waren vanmiddag 1,0 en in de avond 1,5. Dat is dus positief!

Afgelopen week had ik vakantie en vandaag moest ik weer aan het werk. Ik werk in de horeca en de laatste tijd at ik weleens iets tussendoor wat niet echt gezond was (lees: toetjes, chocolade en chips). Ik had er vandaag minder moeite mee dan ik had verwacht. Ik had van tevoren al nagedacht over wat ik mee zou nemen voor de lunch en ik had extra tussendoortjes meekomen voor het geval dat ik extra trek zou krijgen. Voor de lunch had ik tonijnsalade meegenomen en als tussendoortjes een BiFiworstje en mini Babybel kaasjes. Ik ben de dag goed doorgekomen en had geen hongergevoel. Daarnaast merkte ik dat ik aan het einde van mijn werkdag minder moe was dan normaal.

Voor de tonijnsalade heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

 

  • Een blikje tonijn in olijfolie
  • Zure augurken
  • IJsbergsla
  • Een eetlepel suikervrije mayonaise
  • Een eetlepel Griekse yoghurt
  • Peper en zout

Eerst laat je de tonijn uitlekken en doe je die in een kom. Dan snijd je de augurken in kleine stukjes. Je kan zelf bepalen hoeveel augurken je erin doet. Ligt aan de hoeveel koolhydraten die je in de salade wilt hebben en natuurlijk je smaak. Vervolgens doe je de augurken, een eetlepel mayo, een eetlepel Griekse yoghurt in de kom bij de tonijn en meng je dit door elkaar. Naar smaak wat peper en zout toevoegen.

Ik vond dit een heerlijke salade en het is makkelijk mee te nemen naar het werk of naar school.