Hallo allemaal,

Mijn eerste week van het ketogene dieet zit erop. Zoals ik al eerder heb verteld ben ik al sinds dag drie in ketose. Ik meet mijn ketose drie keer per dag na een maaltijd. Dit doe ik zodat ik weet of ik de goede kant op ga. Vandaag was mijn ketose waarde 1,9 en dat is al een hele verbetering met vier dagen geleden. Als je te veel koolhydraten eet dan gaan je waarden naar beneden en raak je uit ketose. Ik hou mijn koolhydraten zelf niet bij maar ik maak gebruik van de weekmenu’s die in het boek “Koolhydraatarm eten, zo doe je dat!” staan. Ik eet dan gemiddeld 18 koolhydraten per dag aan maaltijden. Als ik daar behoefte aan heb eet ik een tussendoortje, zoals een BiFi-worstje of een babybel kaasje. Wanneer ik wat meer gewend ben aan dit eetpatroon, kan ik zelf maaltijden bedenken en daar de koolhydraten van bijhouden. Voor nu gaat dit prima zo.

Zoals jullie bij mijn eerste blog hebben kunnen lezen heb ik meerdere doelen die ik wil behalen. Ik had verteld dat ik mij fitter en sportiever wil voelen en lekkerder in mijn vel wil zitten. Om lekkerder in mijn vel te zitten wil ik nog wat kilootjes kwijt. Ik ben in het verleden al 25 kilo afgevallen dus ik weet dat ik het kan. De laatste kilo’s willen er maar niet af en ik hoop dat dit dieet daarbij gaat helpen. Daarnaast hoop ik dat ik meer energie krijg en dat ik een minder dof gevoel in mijn hoofd krijg.

Ik moet zeggen dat het doffe gevoel in mijn hoofd al stukken minder is en ik merk dat ik meer gefocust ben dan voorheen. Ook merk ik dat ik meer energie heb. In de ochtend drukte ik ’s ochtends de snooze-knop van wekker een paar keer in omdat ik maar niet wakker wilde worden. De laatste dagen heb ik hier geen last meer van. Daarnaast merk ik dat ik ’s avonds later naar bed ga dan normaal. Morgen ga ik op de weegschaal staan en zal ik jullie laten weten hoe dit dieet de eerste effect heeft op mijn gewicht en of ik al ben afgevallen. Ik hoop het wel!

Tot morgen!