Hallo allemaal,

Vandaag dag 9 alweer. De tijd gaat best snel. Tot nu toe gaat het best wel goed. Ik heb vandaag alleen al de hele dag trek ik chocolade. Ik kan de hele dag aan niks anders denken. Ik voel me een soort chocolade-junk 🤣. Ik heb begrepen dat je bij een ketogeen dieet wel af en toe een stukje pure chocolade van 85% of meer mag. Ik hou eigenlijk niet zo van pure chocolade, maar wie weet ga ik het toch proberen. Ik hoop dat dit gevoel morgen weg is en dat het gewoon bij de suiker afkick hoort.

Ik heb vandaag als avondeten een heerlijke boerenkoolstamppot gegeten. En het is eigenlijk heel simpel om te maken.

 Doe 100 gram boerenkool en 150 gram bloemkool in een pan en kook dit tot de bloemkool gaar is.
Verwarm ondertussen een stukje rookworst en bak 25 gram spekjes in een pan.
Giet het af. Het is belangrijk dat je het goed laat uitlekken anders zit er teveel water door de stamppot.
Stamp het door elkaar met een beetje crème fraîche of room en wat kruiden die je lekker vind.
Opscheppen en smullen maar!!

Ik proefde zelf geen verschil met ‘normale’ boerenkool en ik heb er goed van gegeten.

Tot morgen!